Waarom kiezen voor een advocaat wanneer u gaat scheiden in Leuven? Rechtsbijstand bij een scheiding

Niets is moeilijker dan scheiden van de partner waar u ooit het ja-woord tegen hebt uitgesproken. 

Scheiden is vaak een emotioneel proces voor beide partijen waardoor de praktische kant van de situatie vaak moeilijk verloopt.

Wat is de eerste stap in een scheiding?

Een scheiding wordt in de meeste gevallen opgestart door een van beide partners zonder medeweten van de ander. Het initiatief start vaak bij het inwinnen van informatie en advies omtrent de hele procedure. Hiervoor doet u het best beroep op een advocaat die gespecialiseerd is in scheidingsrecht. Zeker wanneer er gemeenschappelijke goederen of kinderen in het spel zijn, kan het belangrijk zijn om een advocaat in te schakelen. Ook wanneer beide partijen in overleg zijn overeengekomen om te gaan scheiden in Leuven kan een advocaat de rol van bemiddelaar op zich nemen en de praktische kant van de zaak afhandelen.

Wat zijn mijn rechten en plichten?
Ieder huwelijk gaat verzegeld van een huwelijkscontract of een contract onder standaard wettelijk stelsel. Dat houdt in dat er bepaalde praktische afspraken zijn vastgelegd omtrent gemeenschappelijke goederen en eventueel kinderen. Wanneer bij een scheiding in Leuven dit contract wordt ontbonden, kunnen beide partijen overeenkomen om afstand te nemen van bepaalde afspraken in het contract. Voor zaken die niet in het contract staan, zoals bij kinderen vaak het geval is, is het noodzakelijk dat beide partijen tot een overeenkomst komen. Hiervoor kunt u steeds beroep doen op Advocaat Van Bosstraeten in Wilsele. Een scheidingsprocedure kan moeilijkheden vertonen omtrent bijvoorbeeld alimentatiegeld, verblijfsregeling, verdeling van goederen, et cetera.

Scheiden in Leuven?
Woont u in de regio van Leuven en bent u van plan om te gaan scheiden? Kies voor een bemiddelaar zoals Advocaat Van Bosstraeten. Als advocate in Wilsele kunt u steeds terecht in haar praktijk voor advies omtrent het volledige scheidingsproces. Indien het gaat om een vechtscheiding kan ze ook een procedure opstarten.


Scheiden in Leuven? Maak een afspraak bij Advocaat Van Bosstraeten.

0
Feed

Schrijf een reactie